Rebsorten: 78 % Cabernet Sauvignon, 22 % Merlot, perfekt gelagert und gereift seit Kauf en primeur ab Château, zu genießen bis 2060, Füllstand hf high fill
Robert Parker 97
Jane Anson-Inside Bordeaux 97
The Wine Independent 95
René Gabriel 19
Decanter 18
La Revue du Vin de France 18
Verkostet September 2023:
2010 Château Saint-Pierre zeigt sich mit dunkler, dichter, granatroter Farbe. Reichlich Aromen wie Süßholz, Vanille, Creme de Cassis, Backpflaumen und Mokka erkennt die Nase. Seidig kommt der Wein im Mund an, frisch wirkt die Frucht mit guter Portion Tannin. Am Gaumen entfaltet er seine dichte, kraftvolle Struktur. Kerniges Tannin mit seidigem Nachhall lassen den Wein lang und stoffig enden.
Rating 97 Drink Date 2020–2060 Reviewed by Robert M. Parker, Jr. Issue Date 28th Feb 2013, The Wine Advocate
The final blend of 78% Cabernet Sauvignon and 22% Merlot has resulted in a wine of great power, stature, gravitas and density. The wine has a black purple color and a brilliant nose of scorched earth, creme de cassis, espresso roast, blackberries, truffles and licorice. Full-bodied, extremely powerful, yet with abundant sweet tannin, this stunning effort should prove sensational if given 7-10 years of cellaring. It should also last for 30-40 years. This is another brilliant wine from Jean-Louis Triaud, who is also responsible for the brilliant resurrection of the cru bourgeois, Gloria. This is one of the smallest estates in St.-Julien, with only about 6,000 cases produced, and even less were produced in 2010 than in 2009.
Erzeuger/Abfüller: Château Saint-Pierre, Domaines Henri Martin, F-33250 Saint-Julein Beychevelle / France
109,00 €
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