Das Weingut liegt in der Region Cima Corgo, bekannt als eines der besten Gebiete für Portwein. Mit seinen Wurzeln, die bis ins Jahr 1757 reichen, produziert Romaneira seit Jahrhunderten Ports und Douro-Weine. 86 Hektar Rebfläche ist hauptsächlich bepflanzt mit den edlen Douro-Rebsorten Touriga Nacional, Touriga Francesa und anderen Sorten. Perfekt gelagert und gereift seit Kauf ab Freigabe Weingut, zu genießen bis nach 2040, Füllstand hf high fill
Wine Spectator 95
Wine Enthusiast 94
Robert Parker The Wine Advocate 92-94
Tom Cannavan 93
Tom Cannavan 93
"2011 Vintage Tasted: Jan 2014
(2014) Again a very young, herbal and grassy, event resinous character here, plenty of freshness and crunch, but there is delightful fruit on the palate. Very promising, with a slick of blue-black fruit and cherry skin bite, very young and promising. Relatively raw at this stage, but clearly that is youth."
The Wine Advocate RP (92-94) Reviewed by: Neal Martin Drink Date: N/A
The 2011 Quinta de la Romaneira consists of 80% Touriga Nacional. It has an open, more approachable bouquet compared to the Quinta do Noval, with clove and dry tobacco infusing the carapace of black fruit, and hints of iodine developing with aeration. The palate is very smooth on the entry with a dash of white pepper and ginger. It is very harmonious with a slightly viscous mouthfeel and a beguiling gentle build to its marmalade-infused finish. The exoticism here is very attractive, though I suspect that will ebb away as the Port matures. Tasted May 2013. Published: Jun 28, 2013
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Das Weingut liegt in der Region Cima Corgo, bekannt als eines der besten Gebiete für Portwein. Mit seinen Wurzeln, die bis ins Jahr 1757 reichen, produziert Romaneira seit Jahrhunderten Ports und Douro-Weine. 86 Hektar Rebfläche ist hauptsächlich bepflanzt mit den edlen Douro-Rebsorten Touriga Nacional, Touriga Francesa und anderen Sorten. Perfekt gelagert und gereift seit Kauf ab Freigabe Weingut, zu genießen bis nach 2030, Füllstand hf high fill
Robert Parker The Wine Advocate 95
Verkostet März 2022:
2007 Quinta da Romaneira Vintage Port mit fast schwarzem Purpur, ausgeprägte Aromen in der Nase von eingekochten Beeren, Dörrobst, Toast und Lakritze. Stoffig, süße Frucht im Mund, konzentriert, prägnante Säure, kräftige Struktur mit Druck am Gaumen. Lang anhaltend gelingt der Abgang geprägt von süßer Frucht.
Tom Cannavan 93
"2007 Vintage Tasted: Jan 2014
(2014) Deliciously fresh but tight and relatively straightforward at first, the fleshy black fruit and the smooth espresso richness are lovely, glossy and so attractive. In the mouth there is gorgeous, enveloping lusciousness and richness, so weighty and fleshy, filling the palate with that concentrated, lightly meaty but pure black fruited sweetness. Long and so together. Fabulous stuff and young."
Robert Parker Wineadvocate Other Publications 95 Reviewed by: Neal Martin Drink Date: N/A
Christian Seely’s own property. Even more opaque than the Silval, this has a very expressive nose with blackberry, liquorices, a touch of fruitcake and freshly tilled soil. Good definition. The palate has wonderful concentration, with an almost viscous texture, good acidity cutting through those layers of rich black, saturated fruit, leading to a honeyed, svelte finish that caresses the mouth like Fonseca. Superb. Tasted May 2009.
Published: Jul 31, 2009
29,90 €
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Das Weingut liegt in der Region Cima Corgo, bekannt als eines der besten Gebiete für Portwein. Mit seinen Wurzeln, die bis ins Jahr 1757 reichen, produziert Romaneira seit Jahrhunderten Ports und Douro-Weine. 86 Hektar Rebfläche ist hauptsächlich bepflanzt mit den edlen Douro-Rebsorten Touriga Nacional, Touriga Francesa und anderen Sorten. Perfekt gelagert und gereift seit Kauf ab Freigabe Weingut, zu genießen bis nach 2030, Füllstand hf high fill
Robert Parker The Wine Advocate 95
Verkostet März 2022:
2007 Quinta da Romaneira Vintage Port mit fast schwarzem Purpur, ausgeprägte Aromen in der Nase von eingekochten Beeren, Dörrobst, Toast und Lakritze. Stoffig, süße Frucht im Mund, konzentriert, prägnante Säure, kräftige Struktur mit Druck am Gaumen. Lang anhaltend gelingt der Abgang geprägt von süßer Frucht.
Tom Cannavan 93
"2007 Vintage Tasted: Jan 2014
(2014) Deliciously fresh but tight and relatively straightforward at first, the fleshy black fruit and the smooth espresso richness are lovely, glossy and so attractive. In the mouth there is gorgeous, enveloping lusciousness and richness, so weighty and fleshy, filling the palate with that concentrated, lightly meaty but pure black fruited sweetness. Long and so together. Fabulous stuff and young."
Robert Parker Wineadvocate Other Publications 95 Reviewed by: Neal Martin Drink Date: N/A
Christian Seely’s own property. Even more opaque than the Silval, this has a very expressive nose with blackberry, liquorices, a touch of fruitcake and freshly tilled soil. Good definition. The palate has wonderful concentration, with an almost viscous texture, good acidity cutting through those layers of rich black, saturated fruit, leading to a honeyed, svelte finish that caresses the mouth like Fonseca. Superb. Tasted May 2009.
Published: Jul 31, 2009
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